Hoofdpagina

Uit RobotMC.be
Ga naar: navigatie, zoeken

Robots & Microcontrollers

Team Building Day

Microcontroller en robot kunnen geïnterpreteerd worden in de breedste zin van het woord, elk hobbyproject dat iets elektronisch, digitaal of computer in zich heeft, is welkom. Het kan gaan om een zelfbouw project, gekochte kits, kant-en klaar robots, LEGO Mindstorms (EV3 en NXT), Fishertechnic enz... Het hoeft ook niet per se een robot te zijn. Raspberry Pi, Arduino, Domotica, Automatisering, Licht effecten ... eender welk automatiseringsproject eigenlijk.

Naast het uitwisselen van informatie hebben we vijf wedstrijden

 • Roborama : onze jaarlijkse multi-disciplinaire wedstrijd in België in het voorjaar doorgaat, in het najaar bij onze zusterclub in Nederland
 • Team Building Day : Bouw als Team in 1 dag een robot die 3 opdrachten kan uitvoeren die je 's ochtends meegedeeld krijgt
 • Zolderkamer uitdagingen : Bouw op je eigen tempo een robot die één welbepaalde opdracht aankan en kom demonstreren als het jou past
 • Lijnvolg race: leg het parcours af in de kortst mogelijke tijd. Dit is een doorlopende competitie, dus op iedere bijeenkomst kun je een poging wagen.
 • Lockdown Challenges : simpele maar plezante opdrachten die je individueel moet oplossen en een filmpje van insturen

Als je op de hoogte wil blijven of een vraag wil stellen, kom dan gewoon langs of schrijf je in op onze Google Discussiegroep of volg ons via Facebook. Je kan natuurlijk ook gewoon een mailtje sturen naar info@robotmc.be

Lockdown Challenge

RobotMcLockDownChallenge.jpg

Door de coronamaatregelen heeft Thomas More beslist dat alle events op hun campus tot eind augustus afgelast worden. Voor RobotMC betekent dit dat er geen bijeenkomsten meer zijn tot na de zomer. We hopen in september terug te kunnen opstarten, maar ook dat is onder voorbehoud. Zodra de nieuwe data bekend zijn zullen die op onze website www.robotmc.be aangekondigd worden.

Helaas betekent dit ook dat we dit jaar geen Roborama kunnen organiseren in België, maar niet getreurd. We zullen dit vervangen door een Lockdown Challenge. De bedoeling is om korte opdrachten te geven waar we je een filmpje van maakt en instuurt voor een bepaalde datum.

Challenge 1 : Val er niet af

Maak filmpje van jouw robot die rondrijdt op een tafel, die de rand detecteert, dan terug wegrijdt, maar die vooral niet van de tafel valt
Deadline was 31 mei 2020

Het reglement :

 • Je mag ongeveer alles vrij invullen (vorm, grootte, hoogten, grootte robot, detectiemechanisme ….) als je maar een robot maakt die de geest van de opdracht aankan. Een vrijstaande tafel en een autonome robot, dat zijn zowat de enige voorwaarden.
 • Stuur een filmpje of link ernaar van max. 3 minuten naar 'lockdown at robotmc punt be' voor 1 juni. Alle filmpjes zullen op ons YouTube kanaal gezet worden en zulllen via de RobotMC website te bekijken zijn. Gebruik geen muziek, foto's, ... waar een copyright op zit. Die zullen geblokkeerd worden.
 • Filmkes met bloopers meer dan welkom !

22 Inzendingen

klik op de NAAM om het filmpje te zien, dus niet op de foto

Laureaten Lockdown 1

Lockdown1 scores.jpg

Challenge 2 : Ruim de tafel op

Op de tafel staat één voorwerp dat de robot moet opzoeken en van de tafel moet verwijderen zonder er zelf af te vallen
Deadline : 15 juli 2020

Het reglement :

 • Je mag ongeveer alles vrij invullen (vorm, grootte, hoogten, grootte robot, detectiemechanisme ….) als je maar een robot maakt die de geest van de opdracht aankan. Een vrijstaande tafel, een voorwerp dat je detecteert om dan te verwijderen en een autonome robot, dat zijn zowat de enige voorwaarden.
 • Stuur een filmpje of link ernaar van max. 3 minuten naar 'lockdown at robotmc punt be' voor 1 juli. Alle filmpjes zullen op ons YouTube kanaal gezet worden en zulllen via de RobotMC website te bekijken zijn. Gebruik geen muziek, foto's, ... waar een copyright op zit. Die zullen geblokkeerd worden.
 • Filmkes met bloopers meer dan welkom !

9 Inzendingen

klik op de NAAM om het filmpje te zien, dus niet op de fotoRecente bijdragen

Deze pagina geeft overzicht van de meest recente wijzigingen.

En verder ...

Externe links

Campus De Nayer Grondplan

Campus grondplan