Projecten

Uit RobotMC.be
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemene Robotinformatie

  • LiPo : LiPo batterijen zijn licht, compact, kunnen hoge stromen leveren en zijn niet duurder dan NiCd of NiMh batterijen. Alles wat je moet weten over het gebruik van LiPo batterijen vind je hier!
  • Lego NXT : Voor 249 euro koop je bij Lego een robot set (de Minstorms NXT) bestaande uit een 32 bit controller, 3 motoren en 4 sensoren : een ultrasoon afstandssensor, een lichtsensor, een geluidssensor en een druktoets, samen met de nodige onderdelen om verscheidene robots te bouwen. Het programmeren is heel toegankelijk dankzij de grafische omgeving die er bij is (NXT-G). In dit artikel krijg je een overzicht van wat er zoal inzit en wat je ermee kan. Geen commerciële blabla, maar de echte ervaring van een van onze leden. Ook presenteert Ramacco er zijn omgebouwde traktor en Elbekko zijn NXTruck
  • Vision : Een overzicht van drie omgevingen voor computer vision :
    • Silver : Een Open-source beeldherkenningsinitiatief in C# waaraan één van onze clubleden meewerkte
    • RoboRealm : een krachtige applicatie die kan gebruikt worden voor computer vision, image processing en robot vision.
    • Motion Detection in C#: Er zijn verscheidene mogelijkheden om bewegingsdetectie te doen in een continue video stream. Ze zijn allen gebasseerd op het vergelijken van de huidige videoframe met één van de vorige. Dit artikel beschrijft één mogelijke aanpak.

Enkele van onze projecten

Kijk voor meer projecten op: Circle-Thumb.png

  • WOLL-Y_:_Wake_On_LAN_Appliance: Een kameraad had besloten om een PC om te bouwen tot mediacenter en harddisk recorder. Dit werkte prima, maar had als enig nadeel dat de computer ook effectief moest aan staan om te kunnen opnemen van TV. Daarom hebben we op basis van een PIC Microcontroller, een real-time clock en een ethernet interface besloten een 'wake-on-lan' server te bouwen die op gezette tijden de PC ook daadwerkelijk kan aanzetten. Wat begon als een simpel ideetje groeide al snel uit tot een uitdagend en leuk project.